Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

klobatsaami

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään epilepsian hoitoon yleensä samanaikaisesti muiden epilepsialääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkitys aloitetaan tavallisesti pienellä annoksella, jota nostetaan tarkkaillen lääkkeen vaikutusta ja samalla myös haittavaikutuksia. Lääkettä käytetään myös lapsipotilaille. Lääkitystä lopetettaessa annosta pienennetään asteittain, koska taudin oireet voivat muuten pahentua.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta kokonaisena, tai murskattuna omenasoseen seassa. Alkoholia vältettävä hoidon aikana. Hoitoa ei saa keskeyttää äkillisesti.

Vaikutustapa

Lääke vähentää lihaskouristuksia keskushermoston välityksellä. Se voimistaa hermosolujen toimintaa vähentävien aineiden erittymistä aivoissa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus ja väsymys, erityisesti suurilla annoksilla ja hoidon alussa. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahaluttomuutta, ärtyisyyttä, aggressiivisuutta, rauhattomuutta, masennusta, levottomuutta, huimausta, tarkkaavaisuushäiriöitä, puheen hitautta, päänsärkyä, vapinaa, haparointia, suun kuivumista, pahoinvointia ja ummetusta.

Jos ilmenee rakkuloivaa ihottumaa tai limakalvovaurioita, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Jos hoidon aikana tulee raskaaksi tai suunnittelee raskautta, on otettava yhteyttä lääkäriin. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen pyöreä tabletti, halkaisija 7 mm, tabletti on kaksoiskupera, toisella puolella on Hoechstin logo ja toisella puolella jakoura ja tuotekoodi. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin 5 mg:n annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot