Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

terbinafiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ihon sienitulehdusten eli silsan hoitoon. Silsaa esiintyy usein varpaiden väleissä. Emulsiovoide ei tehoa kynsisilsaan.

Annostus

Emulsiovoidetta käytetään yleensä kerran päivässä viikon ajan. Silsan oireet alkavat lievittyä jo muutamassa päivässä, mutta uusiutumisen välttämiseksi on tärkeää jatkaa hoito loppuun. Ihon paraneminen jatkuu vielä voiteen lopettamisen jälkeen. Jos silsa ei näytä paranevan kahden viikon kuluessa, tulee ottaa yhteys lääkäriin. Ilman lääkärin määräystä emulsiovoidetta ei saa käyttää alle 12-vuotiaille lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Ihottuma-alueet puhdistetaan ja kuivataan hyvin ennen emulsiovoiteen levittämistä. Voide levitetään ihottuma-alueille ja niitä ympäröivälle iholle ohuena kerroksena ja hangataan kevyesti ihoon. Voidetta ei saa joutua silmiin eikä limakalvoille. Tämän estämiseksi kädet tulee pestä aina voiteen levittämisen jälkeen. Jos sitä joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa runsaalla juoksevalla vedellä.

Vaikutustapa

Terbinafiini on sienilääke, joka tehoaa moniin tulehduksia aiheuttaviin sieniin. Se vaurioittaa tulehduksia aiheuttavien sienten solukalvoa ja estää sen muodostumista. Näin se tappaa sienisolut tai estää niitä lisääntymästä.

Haittavaikutukset

Voide voi joskus ärsyttää hoidettavaa ihoaluetta ja aiheuttaa ihon kesimistä, mutta hoitoa ei yleensä tarvitse tämän vuoksi keskeyttää. Iholle käytetty terbinafiinia sisältävä voide ei vaikuta muiden lääkkeiden tehoon eikä ajokykyyn.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei tule käyttää imetyksen aikana, ja pikkulapset eivät saa joutua kosketuksiin hoidetun ihoalueen kanssa.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, tasainen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot