Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

terbinafiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ihon ja kynsien sienitulehdusten eli silsan hoitoon. Yleensä näitä tulehduksia hoidetaan voiteilla ja muilla paikallisesti käytettävillä lääkkeillä, mutta vaikeissa tapauksissa käytetään suun kautta otettavia lääkkeitä.

Annostus

Lääkäri määrää annostelun ja hoidon keston. Hoidettaessa hankalia sienitulehduksia tablettihoito saattaa kestää useita kuukausia. Lääkkeen vaikutus säilyy pitkään ihossa ja kynsissä lääkehoidon loppumisen jälkeen ja lopullinen paraneminen ja oireiden täydellinen häviäminen saattaa tapahtua vasta jopa kuukausien kuluttua. Tämä vastaa sitä ajanjaksoa, joka tarvitaan terveen kynnen kasvuun. Lääkäri ei yleensä määrää lääkettä lapsille eikä alle 18-vuotiaille nuorille.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena tai puolitettuna runsaan nesteen kera ruokailusta riippumatta aina samaan aikaan vuorokaudesta.

Vaikutustapa

Terbinafiini on sienilääke, joka tehoaa moniin tulehduksia aiheuttaviin sieniin. Kun lääke otetaan suun kautta, se kulkeutuu myös ihoon ja kynsiin. Terbinafiini vaurioittaa tulehduksia aiheuttavien sienten solukalvoa ja estää sen muodostumista. Näin se tappaa sienisolut tai estää niitä lisääntymästä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahalun väheneminen, mahavaivat, ihottumat ja lihas- tai nivelkivut. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä ja huonovointisuutta. Autolla ajamista on vältettävä, jos ilmenee huimausta.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen soikea tabletti, jossa jakouurre molemmilla puolilla.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot