Markkinoija

AMICUS THERAPEUTICS

Vaikuttava aine

migalastaatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään Fabryn taudin tiettyjen muotojen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi kapseli joka toinen päivä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan tyhjään mahaan, kaksi tuntia ennen ruokailua ja kofeiinin nauttimista sekä kaksi tuntia ruokailun ja kofeiinin nauttimisen jälkeen. Tämä vähintään neljän tunnin paastoaika lääkkeen ottamisaikojen välillä tarvitaan, jotta lääke imeytyy täysin. Vettä (hiilihapotonta, maustettua, makeutettua), hedelmälihatonta hedelmämehua ja kofeiinittomia hiilihapollisia juomia voidaan juoda 4 tunnin paaston aikana. Kapseli niellään kokonaisena, sitä ei saa murskata, pureskella eikä leikata.

Jos annos unohtuu ottaa, väliin jäänyt annos otetaan vain, mikäli normaalista annoksen ottoajasta on kulunut enintään 12 tuntia. Jos annoksen ottoajasta on kulunut yli 12 tuntia, otetaan seuraava annos normaalin aikataulun mukaan. Lääkettä ei saa ottaa kahtena peräkkäisenä päivänä.

Vaikutustapa

Fabryn taudissa elimistöön kertyy solujen aineenvaihduntatuotetta, koska elimistöstä puuttuu toimintakykyinen α-galaktosidaasi A-entsyymi. Lääke korjaa α-galaktosidaasi A:n toimintaa, jolloin tietyntyyppisen Fabryn taudin oireet lievittyvät. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus saattaa esiintyä myös masennusta, tuntohäiriöitä, huimausta, sydämentykytystä, hengenahdistusta, nenäverenvuotoa, mahaoireita, suun kuivumista, ihottumaa, kutinaa, lihasoireita, väsymystä, kipua tai painon nousua.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Koon 2 kova kapseli (6,4 x 18,0 mm), jossa on läpinäkymätön sininen kansiosa ja läpinäkymätön valkoinen runko-osa, jossa on musta painatus “A1001”. Kapseli sisältää valkoista tai vaaleanruskeaa jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot