Markkinoija

NORDIC DRUGS

Vaikuttava aine

algiinihappo, natriumvetykarbonaatti, alumiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lähinnä liikahappoisuudesta johtuvaan närästykseen sekä muihin ylävatsan ja ruokatorven kipuihin ja oireisiin.

Annostus

Tavanomainen kerta-annos aikuisille on 1 - 3 purutablettia. Lapsille lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan puoli tuntia aterian jälkeen, oireiden ilmaantuessa ja juuri ennen makuulle menoa. Purutabletit tulee pureskella huolellisesti, ettei niiden teho heikkenisi. Jos samaan aikaan käytetään rautavalmisteita, ne tulisi ottaa 2 tuntia ennen tai 2 tuntia tämän lääkkeen jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke suojaa mahalaukun ja ruokatorven limakalvoa mahahapon ärsyttävältä vaikutukselta. Tällaista tarvitaan silloin, kun limakalvo on syystä tai toisesta kyvytön kestämään happoa. Gaviscon estää myös mahahapon pääsyä ruokatorvea ärsyttämään, kun lääke muodostaa ruokatorven ja mahalaukun rajalle suojakerroksen.

Haittavaikutukset

Tavanomaisina annoksina lyhyehkön ajan käytettynä lääke ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia. Joskus voi ilmaantua ummetusta tai ihon kutinaa. Lääke voi heikentää joidenkin muiden lääkkeiden imeytymistä. Lääkityksestä onkin hyvä mainita lääkärille tämän harkitessa muiden lääkkeiden määräämistä. Tablettien pureskelussa syntyvä vaahto voi tuntua epämiellyttävältä, jos käyttäjällä on hammasproteesi. Tähän auttaa, kun pureskelee tabletin puolikas kerrallaan.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Pyöreä, litteä valkoinen tai melkein valkoinen tabletti, toisella puolella merkintä ”GAVISCON”. Halkaisija 17,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot