Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

empagliflotsiini, linagliptiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisille tyypin 2 diabeteksen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti kerran päivässä. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan säännöllisin välein, ruokailusta ja vuorokaudenajasta riippumatta. Jos annos jää ottamatta ja seuraavaan annokseen on vähintään 12 tuntia aikaa, unohtunut annos otetaan heti muistettaessa. Jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia, lääke jätetään ottamatta ja seuraava annos otetaan normaaliin aikaan. Kaksinkertaista annosta ei pidä ottaa.

Vaikutustapa

Empagliflotsiini parantaa glukoositasapainoa mm. vähentämällä glukoosin takaisinimeytymistä munuaisissa ja lisäämällä glukoosin erittymistä virtsaan.

Linagliptiini lisää insuliinin eritystä haimasta, mikä laskee glukoosipitoisuutta. Lisäksi se vähentää glukagoni-nimisen hormonin eritystä haimasta aterian yhteydessä. Hormoni vähentää glukoosin syntyä maksassa ja edelleen sen kulkeutumista maksasta verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä virtsateiden ja sukupuolielinten tulehduksia, nenänielutulehduksia, liian alhaista verensokeria, janoa, yskää, ummetusta, kutinaa, ihottumaa tai lisääntynyttä virtsaamista.

Jos ilmenee haimatulehduksen oireita (mm. useita päiviä jatkuva voimakas, vyömäinen ylävatsakipu, joka usein säteilee selkään, pahoinvointi, oksentelu), otettava yhteyttä lääkäriin. Lisäksi on otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä tulisi välttää raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Glyxambi 10 mg/5 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleankeltainen, kaarevan kolmion muotoinen, litteäpintainen, viistoreunainen, kalvopäällysteinen tabletti. Toiselle puolelle on kaiverrettu Boehringer Ingelheimin symboli ja toiselle puolelle teksti ”10/5” (tabletin koko: kunkin sivun pituus 8 mm).

Glyxambi 25 mg/5 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleanpunainen, kaarevan kolmion muotoinen, litteäpintainen, viistoreunainen, kalvopäällysteinen tabletti. Toiselle puolelle on kaiverrettu Boehringer Ingelheimin symboli ja toiselle puolelle teksti ”25/5” (tabletin koko: kunkin sivun pituus 8 mm).

Hinta ja pakkaustiedot