Markkinoija

GILEAD

Vaikuttava aine

ledipasviiri, sofosbuviiri

Käyttötarkoitus

C-hepatiitin eli maksatulehduksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan 1 tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Ne pitää niellä vesilasillisen kera kokonaisina (ei saa pureskella eikä murskata kitkerän maun vuoksi).

Jos annos unohtuu ottaa ja muistetaan 18 tunnin sisällä, se otetaan mahdollisimman pian ja jatketaan normaalia annosaikataulua. Jos kulunut yli 18 h, annos jätetään väliin ja jatketaan normaalia annosaikataulua. Jos potilas oksentaa 5 tunnin sisällä annoksen ottamisesta, otetaan uusi annos. Jos kulunut yli 5 tuntia, ei oteta uutta annosta.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikuttavat aineet estävät C-hepatiitin aihettavan viruksen lisääntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja väsymys. Mahdollinen väsymys saattaa heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Yhteiskäytössä ribaviriinin kanssa on huolehdittava tehokkaasta raskauden ehkäisystä hoidon aikana sekä naisten 4 kuukauden ajan ja miesten 7 kuukauden ajan sen päätyttyä. Miesten, joiden kumppani on raskaana, on käytettävä kondomia. Ribaviriiniä ei saa käyttää raskauden aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Harvoni 90 mg/400 mg kalvopäällysteiset tabletit

Oranssi, vinoneliönmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan noin 19 mm x 10 mm, toisella puolella merkintä "GSI" ja toisella puolella merkintä "7985".

Hinta ja pakkaustiedot