Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

hepatiitti A -virus

Käyttötarkoitus

Hepatiitti A -taudin ehkäisy. Hepatiitti A on viruksen aiheuttama maksatulehdus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annetaan aikuisille ja 16 vuotta täyttäneille 1 millilitran (ml) annos, 1-15-vuotiaille 0,5 ml. Tehosteannos (aikuisille 1 ml, lapsille 0,5 ml) suositellaan annettavaksi 6-12 kuukauden kuluttua, mutta viimeistään 5 vuoden kuluttua, ensimmäisestä annoksesta.

Lääkkeen ottaminen

Rokote pistetään aikuisilla ja lapsilla olkalihaksen alueelle ja pikkulapsilla reiden etu-ulkosyrjään.

Vaikutustapa

Hepatiitti A:n aiheuttaa hepatiitti A -virus, joka voi tarttua ihmisestä toiseen ruoan ja juoman välityksellä tai uitaessa jäteveden saastuttamassa vedessä. Rokote aikaansaa elimistössä suojan eli vasta-ainetuotannon maksatulehdusta aiheuttavaa virusta vastaan. Rokotteen antama suoja kestää tämänhetkisen tiedon valossa 30-40 vuotta. Rokote ei aiheuta tartuntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ärtyneisyys, päänsärky, väsymys sekä injektiokohdan punoitus ja kipu. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, mahavaivoja, huonovointisuutta, kuumetta tai injektiokohdan turvotusta/kovettumaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi rokotteen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C).

Ei saa jäätyä. Jäätynyt rokote on hävitettävä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Turbidi valkoinen suspensio. Varastoitaessa saattaa muodostua hienojakoinen valkoinen sakka ja kirkas väritön supernatantti.

Hinta ja pakkaustiedot