Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

hepatiitti A -virus

Käyttötarkoitus

Hepatiitti A -taudin ehkäisy. Hepatiitti A on viruksen aiheuttama maksatulehdus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annetaan aikuisille ja 16 vuotta täyttäneille 1 millilitran (ml) annos, 1-15-vuotiaille 0,5 ml. Tehosteannos (aikuisille 1 ml, lapsille 0,5 ml) suositellaan annettavaksi 6-12 kuukauden kuluttua, mutta viimeistään 5 vuoden kuluttua, ensimmäisestä annoksesta.

Lääkkeen ottaminen

Rokote pistetään aikuisilla ja lapsilla olkalihaksen alueelle ja pikkulapsilla reiden etu-ulkosyrjään.

Vaikutustapa

Hepatiitti A:n aiheuttaa hepatiitti A -virus, joka voi tarttua ihmisestä toiseen ruoan ja juoman välityksellä tai uitaessa jäteveden saastuttamassa vedessä. Rokote aikaansaa elimistössä suojan eli vasta-ainetuotannon maksatulehdusta aiheuttavaa virusta vastaan. Rokotteen antama suoja kestää tämänhetkisen tiedon valossa 30-40 vuotta. Rokote ei aiheuta tartuntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ärtyneisyys, päänsärky, väsymys sekä injektiokohdan punoitus ja kipu. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, mahavaivoja, huonovointisuutta, kuumetta tai injektiokohdan turvotusta/kovettumaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi rokotteen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C).

Ei saa jäätyä. Jäätynyt rokote on hävitettävä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Säilyvyystutkimukset osoittavat, että Havrix säilyy huoneenlämmössä (maks. 25 °C) 3 päivää. Tämä tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille siltä varalta, että rokote säilytetään tilapäisesti jääkaapin ulkopuolella.

Ulkonäkö

Turbidi valkoinen suspensio. Varastoitaessa saattaa muodostua hienojakoinen valkoinen sakka ja kirkas väritön supernatantti.

Hinta ja pakkaustiedot