Markkinoija

CSL BEHRING

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Primaarisen immuunivajausoireyhtymän sekä tietyntyyppistä syöpää sairastavien korvaushoito. Immuunivajausoireyhtymässä elimistön oma puolustusjärjestelmä taudinaiheuttajia vastaan on heikentynyt. Lisäksi lääkettä käytetään immunomodulatorisena hoitona kroonisen inflammatorisen demyelinoivan polyneuropatian (CIDP) hoitoon. CIDP on krooninen tulehduksellinen ääreishermostosairaus, joka aiheuttaa lihasheikkoutta ja/tai tunnottomuutta lähinnä jaloissa ja käsissä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihon alle vatsan, reiden, olkavarren alueelle ja lonkan sivulle. Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa ensimmäiset infuusiot, mutta myöhemmin potilas voi mahdollisesti annostella lääkkeen itse saatuaan perehdytyksen lääkkeen käyttöön liittyen. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttämistä varten.

Immunoglobuliinin anto saattaa heikentää joidenkin eläviä viruksia sisältävien rokotteiden, kuten tuhkarokko-, vihurirokko-, sikotauti- ja vesirokkorokotteiden tehoa, minkä vuoksi eläviä, heikennettyjä taudinaiheuttajia sisältäviä rokotteita ei saa antaa 3 kuukauden sisällä lääkityksen päättymisestä. Tuhkarokkorokotteen osalta rokotteen teho saattaa olla heikentynyt jopa vuoden ajan.

Vaikutustapa

Immunoglobuliinit ovat normaalisti ihmisen veressä esiintyviä vasta-aineita, jotka osallistuvat elimistön puolustusjärjestelmän toimintaan. Lääkkeen sisältämä immunoglobuliini korvaa luonnollisten immunoglobuliinien puutosta parantaen elimistön puolustusjärjestelmää. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pistoskohdan reaktiot, päänsärky ja ihottuma. Joskus voi esiintyä myös huimausta, migreeniä, verenpaineen nousua, mahavaivoja, kutinaa, kipuja, väsymystä, kuumetta tai flunssan kaltaisia oireita. Mahdolliset haittavaikutukset voivat heikentää ajokykyä. Autoa saa ajaa vasta, kun haittavaikutukset ovat hävinneet.

Jos ilmenee hengästymistä, rintakipua, raajan kipua tai turvotusta tai toispuolista heikkoutta tai puutumista, otettava heti yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.
Ei saa jäätyä.
Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Liuos on kirkas ja vaaleankeltainen tai vaaleanruskea.

Hinta ja pakkaustiedot