Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

hydrokortisoni

Käyttötarkoitus

Paikallisesti ihon tulehduksiin ja allergioihin, kun ei ole vaaraa ihon märkimisestä. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat kutiavat ihotulehdukset, allergiset ihottumat, vaippaihottuma, auringonpolttamat ja hyönteisten pureman ärsyttämä iho.

Annostus

Hoidon alussa emulsiovoidetta levitetään 2 - 3 kertaa vuorokaudessa. Oireiden alkaessa lievittyä voi riittää voitelu kerran vuorokaudessa.

Aikuisille valmistetta saa käyttää korkeintaan neljän viikon ja alle 4-vuotiaille lapsille korkeintaan kolmen viikon ajan yhtäjaksoisesti. Pienten vauvojen vaippaihottuman hoitoon Hydrocortison-ratiopharmia tulisi käyttää korkeintaan kahden viikon ajan yhtäjaksoisesti.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä levitetään hoidettavalle alueelle ohuelti, erityisesti hoidettaessa ohuita ihoalueita, kuten silmän ympärystä tai taivealueita.

Vaikutustapa

Hydrokortisoni on mieto kortisoni, joka rauhoittaa tulehdusta ja vetistystä sekä lievittää kutinaa.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan tilapäisesti käytettynä hydrokortisoni ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia. Lääkettä ei pidä omin päin käyttää pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, koska tällöin hydrokortisonia voi imeytyä elimistöön ja aiheuttaa siellä erilaisia haittoja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi tavanomaisina annoksina käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen homogeeninen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot