Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Primaarisen immuunivajausoireyhtymän korvaushoito. Immuunivajausoireyhtymässä elimistön oma puolustusjärjestelmä taudinaiheuttajia vastaan on heikentynyt. Lääkettä käytetään myös potilaille, joilla on vaikeita tai toistuvia infektioita immuunijärjestelmän heikennyttyä muiden sairauksien tai hoitojen vuoksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihon alle, suositeltuja infusointikohtia ovat vatsa ja reidet. Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa ensimmäiset infuusiot, mutta myöhemmin potilas voi mahdollisesti annostella lääkkeen itse saatuaan perehdytyksen lääkkeen käyttöön liittyen. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttämistä varten.

Vaikutustapa

Immunoglobuliinit ovat normaalisti ihmisen veressä esiintyviä vasta-aineita, jotka osallistuvat elimistön puolustusjärjestelmän toimintaan. Lääkkeen sisältämä immunoglobuliini korvaa luonnollisten immunoglobuliinien puutosta parantaen elimistön puolustusjärjestelmää. Hyaluronidaasi helpottaa immunoglobuliinien annostelua sekä niiden pääsyä verisuonistoon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infuusiokohdan paikalliset reaktiot, kuten kipu, epämukavuus, punoitus, kutina ja turvotus. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, lihaskipua, mahavaivoja, kuumetta, heikotusta, huonovointisuutta tai väsymystä. 

Jos ilmenee hengenahdistusta, raajakipua tai -turvotusta, rintakipua tai neurologisia häiriöitä, lääkäriin on otettava yhteys välittömästi.

Lääkityksen aikana eikä 3 kuukauden sisällä sen päättymisestä saa antaa eläviä vaimennettuja viruksia sisältäviä rokotteita (esim. vihurirokko-, sikotauti- ja vesirokkorokote). Tuhkarokkorokotteen saa antaa vasta vuoden kuluttua lääkityksen päättymisestä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C).
Ei saa jäätyä.
Säilytä injektiopullot ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

IG 10 % on kirkas tai hieman opalisoiva ja väritön tai vaaleankeltainen liuos. Liuoksen pH on 4,6–5,1 ja osmolaliteetti 240–300 mOsmol/kg.

Rekombinantti ihmisen hyaluronidaasi on kirkas ja väritön liuos. Liuoksen pH on 6,5–8,0 ja osmolaliteetti 290–350 mOsmol/kg.

Hinta ja pakkaustiedot