Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

adalimumabi

Käyttötarkoitus

Nivel-, selkäranka- ja lastenreuman, Crohnin taudin, läiskä- ja nivelpsoriaasin, haavaisen paksusuoli- ja hikirauhastulehduksen, silmän suonikalvoston tulehduksen sekä tiettyjen muiden niveltulehdusten hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle. Sen voi pistää itse lääkärin tai hoitajan annettua perusteellisen pistosopastuksen.

Vaikutustapa

Tuumorinekroositekijä-alfa -nimisen valkuaisaineen määrä on lisääntynyt reuma- ja muissa tulehdussairauksissa, joissa se ylläpitää erilaisia tulehduksia. Adalimumabi sitoutuu tuumorinekroositekijä-alfaan estäen sen haitallisia vaikutuksia, jolloin tulehdusreaktio rauhoittuu ja oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, mahavaivat, ihottuma, luusto- ja lihaskivut, pistoskohdan reaktiot (kuten punoitus) sekä lisääntynyt hengitystieinfektioiden määrä.

Joskus saattaa esiintyä myös muita infektioita, ihokasvaimia, yliherkkyysreaktioita, allergiaa, mielialanvaihteluita, ahdistuneisuutta, unettomuutta, tuntohäiriöitä, migreeniä, silmien häiriöitä, huimausta, sydämen tiheälyöntisyyttä, verenpaineen nousua, kuumia aaltoja, verenpurkaumia,  astmaa, hengenahdistusta, yskää, suolistoverenvuotoa, refluksitautia, ruoansulatusvaivoja, psoriaasin puhkeamista/pahenemista, mustelmia, kynsien murtumista, voimakasta hikoilua, hiustenlähtöä, kutinaa, lihaskramppeja, verivirtsaisuutta, rintakipua, turvotuksia, kuumetta ja haavojen hidastunutta paranemista.

Jos ilmaantuu sitkeää yskää tai kuumetta, laihtumista, lämpöilyä, voimattomuutta, mustelmia, verenvuotoa tai kalpeutta, on otettava yhteys lääkäriin.

Eläviä mikrobeja sisältäviä rokotteita ei suositella otettavaksi hoidon aikana lisääntyneen infektioriskin takia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on huolehdittava ehkäisystä hoidon aikana ja vähintään viisi kuukautta sen jälkeen.

Voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C). Ei saa jäätyä. Pidä esitäytetty ruisku / esitäytetty kynä ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Yksittäistä Hyrimoz esitäytettyä ruiskua / esitäytettyä kynää voidaan säilyttää huoneenlämmössä enintään 25°C:ssa 21 päivän ajan. Esitäytetty ruisku tai kynä tulee suojata valolta, ja se on hävitettävä, jos sitä ei käytetä 21 päivän aikana.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman opalisoiva, väritön tai hieman kellertävä liuos.

Hinta ja pakkaustiedot