Markkinoija

VITABALANS

Vaikuttava aine

ibuprofeeni, askorbiinihappo (C-vitamiini)

Käyttötarkoitus

Flunssan eli nuhakuumeen ja influenssan oireiden, kuten kuumeen, lihas- ja nivelkipujen ja päänsäryn, lievittämien. Pitkäaikaiseen käyttöön ainoastaan lääkärin määräyksestä.

Annostus

Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten tavanomainen annos on yksi tabletti 1-3 kertaa vuorokaudessa. 4-12-vuotiaiden lasten enimmäisannos on puolikas tabletti iästä riippuen enintään 3 tai 4 kertaa vuorokaudessa. Alle nelivuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan. Lääkepakkauksessa on yksityiskohtaiset annostusohjeet. Samanaikaisesti ei saa käyttää muita tulehduskipulääkkeitä, sillä teho ei parane, mutta lääkkeiden haitat lisääntyvät. Vilustumislääkkeinä myytävät itsehoitovalmisteet sisältävät usein tulehduskipulääkkeitä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni vaikuttaa kipuaistimusta ja tulehdusta välittäviin aineisiin ja alentaa myös kuumetta. Pitkään jatkuneissa tulehdussairauksissa elimistön C-vitamiinin tarve voi kasvaa.

Haittavaikutukset

Lääke voi joskus aiheuttaa pyörrytystä, päänsärkyä, korvien soimista, mielialan laskua, uneliaisuutta, verenvuotoja, sydämen vajaatoiminnan pahenemista, turvotuksia, vatsavaivoja sekä iho-oireita, kuten kutinaa.
Etenkin suurilla annoksilla ibuprofeeni saattaa aiheuttaa haavaumia mahalaukun limakalvolle. Mahahaava-alttiit henkilöt eivät saa käyttää lääkettä. Mahahaavan riski on suurempi iäkkäillä ja jos käyttää samanaikaisesti kortisonilääkkeitä.

Ibuprofeeni voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Astmaatikoilla se saattaa pahentaa astman oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Sitä voi käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25°C. Säilytä alkuperäispakkauksessa, herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Keltainen, kapselinmuotoinen, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen tabletti. Tabletin leveys 9 mm ja pituus 20 mm.
Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot