Markkinoija

ORIFARM HEALTHCARE

Vaikuttava aine

ibuprofeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lievittämään kipua ja alentamaan kuumetta. Se lievittää mm. päänsärkyä, hammassärkyä, kuukautiskipuja, lihassärkyjä ja nivelkipuja. Lisäksi sitä käytetään flunssan eli nuhakuumeen ja influenssan oireisiin ja lievittämään vammojen ja leikkausten jälkeistä kipua ja turvotusta. Lääkettä käytetään myös migreenin, nivelreuman, nivelrikon ja kihtikivun hoitoon.

Annostus

Lääkkeen annostelu riippuu sairauden laadusta ja oireiden voimakkuudesta. Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa ibuprofeiini on tarkoitettu lyhytaikaisen kivun tai kuumeen hoitoon. Tilapäisten kipu- ja kuumetilojen hoidossa käytetään yleensä aikuisilla 200-400 mg kolme kertaa päivässä. Yli 4-vuotiaille lapsille käytetään yleensä 200 mg 3-4 kertaa päivässä lapsen iän ja painon mukaan. Lääkepakkauksessa on yksityiskohtaiset, lasten painokilojen mukaiset annostusohjeet. Alle 4-vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan. Lääkepakkauksen tai lääkärin suosittamia annostuksia ei saa ylittää.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera, mieluimmin aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni on tulehduskipulääke, joka vähentää kipua välittävien prostaglandiinien vaikutusta. jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee.

Haittavaikutukset

Tulehduskipulääkkeiden tavallisin haitta on ruoansulatuskanavan ärsytys, joka voi ilmetä närästyksenä tai vatsakipuna. Mahahaava-alttiit henkilöt eivät saa käyttää lääkettä. Ibuprofeiini voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Astmaatikoilla se saattaa pahentaa astman oireita. Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana; etenkään kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Lääkettä voi lyhyitä aikoja käyttää imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Ei erityistä.

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea, päällystetty tabletti, jossa toisella puolella jakoura.

Hinta ja pakkaustiedot