Markkinoija

ORIFARM HEALTHCARE

Vaikuttava aine

ibuprofeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lievittämään kipua ja alentamaan kuumetta. Se lievittää mm. päänsärkyä, hammassärkyä, kuukautiskipuja, lihassärkyjä ja nivelkipuja. Lisäksi sitä käytetään flunssan eli nuhakuumeen ja influenssan oireisiin ja lievittämään vammojen ja leikkausten jälkeistä kipua ja turvotusta. Lääkettä käytetään myös migreenin, nivelreuman, nivelrikon ja kihtikivun hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostelu on yksilöllistä riippuen hoidettavasta oireesta ja potilaan painosta ja iästä. Ei pidä käyttää alle 30 kg painavien lasten hoitoon.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera.

Vaikutustapa

Lääke on tulehduskipulääke, joka vähentää kipua välittävien prostaglandiinien vaikutusta, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verenvuodot, mielialan lasku, uneliaisuus, pyörrytys, päänsärky, turvotus, mahaoireet, nokkosrokko, kutina sekä iho- ja limakalvoturvotus.

Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana; etenkään kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Lääkettä voi lyhyitä aikoja käyttää imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytetään alle 25 asteessa.

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea, päällystetty tabletti, jossa toisella puolella jakoura. Pituus 17 mm.

Hinta ja pakkaustiedot