Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

ibuprofeeni

Käyttötarkoitus

Lievän tai kohtalaisen kivun, kuten päänsäryn, hammassäryn ja kuukautiskipujen sekä flunssan yhteydessä ilmenevän kuumeen ja kivun/säryn lyhytaikainen oireenmukainen hoito.

Annostus

Suositeltu annos on aikuisille ja vähintään 12-vuotiaille nuorille 200-400 mg (1/2-1 tablettia) kolme kertaa päivässä.

6-12-vuotiaille lapsille tabletteja käytetään lapsen iän ja painon mukaan. Lääkepakkauksissa on yksityiskohtaiset, lasten painokilojen mukaiset annostusohjeet. Lääkepakkauksen tai lääkärin suosittamia annostuksia ei saa ylittää.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Samanaikainen ruokailu voi hidastaa hieman vaikutuksen alkua, mutta se parantaa yleensä tablettien siedettävyyttä. Tabletit voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin, jotka estävät prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Ibuprofeeni vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat, verenvuodot, huimaus, unettomuus, päänsärky, väsymys, kiihtyneisyys sekä erityyppiset ihottumat. Iäkkäät henkilöt ovat alttiimpia haittavaikutuksille. 

Yliherkkyysreaktiot, joihin liittyy ihottumaa ja kutinaa, sekä astmakohtaukset ovat harvinaisia haittavaikutuksia, mutta niiden esiintyessä on lopetettava ibuprofeenin käyttö ja otettava yhteys lääkäriin. Samoin jos ilmenee näköhäiriöitä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana; etenkään kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Lääkettä voidaan tarvittaessa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, pitkänomainen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti. Kalvopäällysteisen tabletin pituus on 20,2 mm, leveys 9,2 mm ja paksuus 6,2–6,8 mm.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot