Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

kanakinumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tulehduksellisten kuumeoireyhtymien, Stillin taudin, yleisoireisen lastenreuman ja toistuvien kihtikohtausten hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihonalaisina pistoksina. Potilas voi pistää lääkkeen itse sen jälkeen, kun terveydenhuollon ammattilainen on antanut perusteellisen opastuksen. Sopivia pistoskohtia ovat reiden yläosa, vatsa, olkavarsi ja pakara. Pistoskohtaa pitää vaihdella joka kerralla. Ei saa pistää alueelle, jonka iho on vaurioitunut, mustelmilla, ihottumainen tai jossa on arpikudosta.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalinen vasta-aine, joka sitoutuu elimistön tulehduksenvälittäjäaineisiin ja siten estää epätarkoituksenmukaisen tulehdustilan muodostumisen. Siten se lievittää kuumeoireyhtymien oireita, reumaoireita ja kihtioireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystieinfektiot, pehmytkudosinfektiot, maha-suolitulehdus, virtsatieinfektio, pistoskohdat reaktiot ja muutokset munuaisten toiminnassa. Joskus saattaa esiintyä myös emättimen hiivatulehdusta, huimausta ja lihaskipua.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C ‑ 8 ºC).

Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Liuos on kirkasta tai opaalinhohtoista ja väritöntä tai hieman rusehtavan keltaista.

Hinta ja pakkaustiedot