Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

imatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kroonisen myelooisen leukemian ja tiettyjen akuuttien leukemiatyyppien hoitoon. Lääkkeellä voidaan hoitaa myös muita harvinaisempia verisolusyöpä- ja sarkoomatyyppejä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1-2 lääkeannosta päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan ruoan kanssa, ison vesilasillisen kera ruoansulatuskanavan ärsytysriskin vähentämiseksi. 400 mg ja 600 mg annokset otetaan kerran vuorokaudessa. 800 mg annos otetaan kahteen annokseen jaettuna, aamulla ja illalla. Jos tablettia ei pysty nielemään, se voidaan sekoittaa hiilihapottomaan veteen tai omenamehuun.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verisolujen väheneminen, päänsärky, mahavaivat, silmäkuoppien ja alaraajojen turvotukset, ihottuma, lihas- ja luustokivut, väsymys, nesteen kertyminen elimistöön, väsymys ja painon nousu. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, unettomuutta, huimausta, tunto- ja makuhäiriöitä, erilaisia iho-oireita, verenvuotoja, silmäongelmia, hengenahdistusta, yskää, hiustenlähtöä, yöhikoilua, valoherkkyyttä, nivelten turvotusta, heikkoutta, kuumetta ja vilunväreitä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Hoidon aikana ei pidä imettää.

Säilytys

Säilytä alle 25°C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kovia liivatekapseleita (koko 3), joissa on ruskea kansiosa ja valkoinen runko-osa ja joiden sisällä on vaaleankeltaisia rakeita.

Kapselin pituus: 15,8 mm.

Hinta ja pakkaustiedot