Markkinoija

NAVAMEDIC

Vaikuttava aine

isosorbidimononitraatti

Käyttötarkoitus

Sydänlihaksen hapenpuutteesta johtuvan puristavan rintakivun eli angina pectoris -kivun ehkäisy. Tätä lääkettä ei tule käyttää jo alkaneen kohtauksen lievittämiseen, vaan siihen tarvitaan nopeavaikutteista nitrolääkettä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti joka aamu.

Lääkkeen ottaminen

Tabletin voi ottaa tyhjään mahaan tai aterian yhteydessä. Tabletti tai sen puolikas niellään kokonaisena runsaan nesteen kera. Tablettia ei saa pureskella rikki eikä murskata.

Vaikutustapa

Nitraatit laajentavat verisuonia ja keventävät siten sydämen kuormaa. Ne myös avartavat sepelvaltimoita eli sydänlihakselle happirikasta verta kuljettavia suonia, jolloin sydänlihas saa ravintoa entistä paremmin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky, joka menee usein melko pian ohi. Lääkettä pitempään käytettäessä päänsärky voi kokonaan lakata ilmaantumasta. Muita tavallisimpia haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, huimaus, verenpaineen lasku tai sydämen tykytys. Hoidon aikana ei saa käyttää Viagraa eikä muita samantapaisesti vaikuttavia erektiohäiriölääkkeitä. Hoidon alussa joillakin ilmenevä huimaus voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tehtävissä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käytöstä raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Keltainen, soikea, kaksoiskupera filmipäällysteinen tabletti, jossa jakouurre ja kaiverrus A/ID. Tabletin mitat: 7 x 13 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot