Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

pomalidomidi

Käyttötarkoitus

Osana erään syöpätyypin, multippelin myelooman, yhdistelmähoitoa. Myelooma on veren ja luuytimen syöpäsairaus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan joka päivä samaan aikaan päivästä mieluiten veden kera, ruokailusta riippumatta. Kapseleita ei saa avata, rikkoa eikä pureskella. Jos annos unohtuu, otetaan normaali annos seuraavana päivänä aikataulun mukaisesti.

Jos pomalidomidijauhetta joutuu iholle, iho pestään välittömästi ja huolellisesti saippualla ja vedellä. Jos joutuu limakalvoille, altistunut alue huuhdellaan huolellisesti vedellä.

Hoidon päätyttyä käyttämättömät kapselit pitää palauttaa apteekkiin.

Vaikutustapa

Pomalidomidi on sukua talidomidille ja se vaikuttaa elimistön luonnolliseen puolustusjärjestelmään. Se estää myeloomasolujen kehittymistä ja vähentää sairauden oireita yhdessä deksametasonin kanssa käytettynä. Multippelia myeloomaa ei yleensä voida parantaa, mutta yhdistelmähoidolla sitä voidaan estää pahenemasta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat keuhkokuume, vähentynyt ruokahalu, hengenahdistus, yskä, vatsaoireet, luukipu, lihaskrampit, väsymys, kuume ja raajojen turvotus. Joskus voi esiintyä myös muita oireita, kuten tulehduksia, hermosto-oireita, huimausta ja iho-oireita.

Ajokyky voi heikentyä väsymyksen ja huimauksen takia.

Jos kehittyy veritulpan oireita, kuten hengenahdistusta, rintakipua, käsivarren tai jalan turvotusta, on hakeuduttava heti lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkkeeseen liittyy raskaudenehkäisyohjelma, joka koskee sekä miehiä että naisia. Lääkitys on vasta-aiheinen raskauden aikana, koska sen epäillään aiheuttavan vakavia vaurioita kehittyvälle sikiölle. Lääkettä ei tule käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Imnovid 1 mg kapselit, kovat

Tummansininen, läpinäkymätön kansiosa ja keltainen, läpinäkymätön runko-osa, painatus ”POML” valkoisella musteella ja ”1 mg” mustalla musteella, koko 3, kova liivatekapseli.

Imnovid 2 mg kapselit, kovat

Tummansininen, läpinäkymätön kansiosa ja oranssi, läpinäkymätön runko-osa, painatus ”POML 2 mg” valkoisella musteella, koko 1, kova liivatekapseli.

Imnovid 3 mg kapselit, kovat

Tummansininen, läpinäkymätön kansiosa ja vihreä, läpinäkymätön runko-osa, painatus ”POML 3 mg” valkoisella musteella, koko 1, kova liivatekapseli.

Imnovid 4 mg kapselit, kovat

Tummansininen, läpinäkymätön kansiosa ja sininen, läpinäkymätön runko-osa, painatus ”POML 4 mg” valkoisella musteella, koko 1, kova liivatekapseli.

Hinta ja pakkaustiedot