Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

loperamidi

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvan äkillisen ripulin sekä pitkäaikaisen ripulin hoito. Myös ulosteiden määrän vähentäminen suoliavannepotilailla.

Annostus

Tavallisen ripulin hoidon alkuannos on kaksi kapselia, minkä jälkeen otetaan yksi kapseli jokaisen ripuliulostuksen jälkeen. Alkuannoksen ja seuraavan annoksen välillä on pidettävä vähintään tunnin tauko. Enimmäismäärä aikuisille on 8 kapselia vuorokaudessa. 6-11-vuotiaille lapsille vain lääkärin määräyksellä, jolloin annostus lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä ei tule antaa alle 6-vuotiaille lapsille. Jos ripuli jatkuu rajuna tai lääke ei ala vaikuttaa kahden päivän hoidon jälkeen, on syytä hakeutua lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina veden kera.

Vaikutustapa

Loperamidi hidastaa voimakkaasti suolen liikehdintää, jolloin ruokasulasta imeytyy ylimääräistä nestettä muualle elimistöön. Ripulin aiheuttaja ei tällöin välttämättä poistu, mutta ripuli taukoaa. Lääkettä ei saa antaa alle 5-vuotiaille, ja 5 - 12-vuotiaillekin vain lääkärin määräyksellä.

Haittavaikutukset

Hoidon aikana voi esiintyä ummetusta, pahoinvointia ja ilmavaivoja jotka voivat kaikki johtua myös itse taudista. Muita melko yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky ja huimaus.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei suositella imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kapselin kansi tummanvihreä, himmeä, merkintä 'LOPERA-MIDE 2' valkoisella, runko himmeä, malvanvärinen.

Hinta ja pakkaustiedot