Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

umeklidinium

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään keuhkoahtaumatautia (COPD) sairastavien potilaiden oireiden lievittämiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 1 inhalaatio kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan säännöllisesti samaan vuorokauden aikaan joka päivä. Avaavan keuhkolääkkeen käytön lisääntyminen on merkki hoitotasapainon huononemisesta. Jos sairaus pahenee umeklidiumin käytön aikana, tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Inhalaattori on pakkauksessa, jonka sisällä on kosteutta vähentävä kuivatusainepussi. Kuivatusainepussi on hävitettävä. Sitä ei saa avata, niellä, eikä sen sisältöä saa joutua hengitysteihin.

Pakkausta ei saa avata, ennen kuin on valmis inhaloimaan annoksen.

Jos laitteen kansi avataan ja suljetaan lääkettä ottamatta, annos menetetään. Menetetty annos jää laitteen sisälle, mutta sitä ei voida enää käyttää.

Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten.

Vaikutustapa

Keuhkoahtaumataudissa hengitystiet ja keuhkorakkulat keuhkoissa vähitellen ahtautuvat tai vaurioituvat johtaen paheneviin hengitysvaikeuksiin. Hengitysvaikeudet lisääntyvät, kun keuhkoputkia ympäröivät sileät lihakset supistuessaan aiheuttavat keuhkoputkien ahtautumista. Lääke estää keuhkoputkia ympäröivien lihasten supistumista. Säännöllisesti käytettynä se vähentää keuhkoahtaumataudin oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystie- ja virtsatieinfektiot, päänsärky, sydämentykytys, yskä ja ummetus.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Jos inhalaattoria säilytetään jääkaapissa, sen on annettava lämmetä huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan ennen käyttöä.

Säilytä inhalaattoria suljetussa pakkauksessaan sen suojelemiseksi kosteudelta, ja ota se pois kotelosta vasta juuri ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kirjoita laitteen etiketissä varattuun tilaan päivämäärä, johon mennessä lääke on käytettävä. Päivämäärä tulisi lisätä heti, kun laite on poistettu pakkauksesta.

Ulkonäkö

Valkoinen jauhe harmaassa inhalaattorissa (Ellipta), jossa on vaaleanvihreä suukappaleen suojus ja annoslaskuri.

Hinta ja pakkaustiedot