Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

guanfasiini

Käyttötarkoitus

Lasten ja nuorten aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön (ADHD) hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kerran vuorokaudessa kokonaisina (niitä ei saa pureskella, murskata tai katkaista) joko aamuisin tai iltaisin ruokailusta riippumatta. Lääkettä ei saa ottaa hyvin rasvaisten ruokien eikä greippimehun kanssa. Lääkityksen aikana ei saa juoda alkoholia.

Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Jos lääkeannos unohtuu, annosten ottamista jatketaan normaalisti seuraavana päivänä. Jos annoksia jää väliin kaksi tai useampia, on otettava yhteys lääkäriin. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Guanfasiini kuuluu aivojen toimintaan vaikuttavien lääkkeiden ryhmään. Se voi parantaa keskittymiskykyä sekä vähentää impulsiivisuutta ja yliaktiivisuutta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, vatsakipu ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun heikentymistä, unettomuutta, painajaisia, mielialan muutoksia, huimausta, sydämen sykkeen hidastumista, verenpaineen laskua, mahavaivoja, suun kuivumista, ihottumaa, kastelua tai painon nousua.

Voi heikentää ajokykyä huimauksen, uneliaisuuden ja pyörtymisten takia etenkin hoidon alussa, mikä on huomioitava myös polkupyörällä ajaessa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Intuniv 1 mg depottabletti
Pyöreitä, valkoisia tai luonnonvalkoisia 7,14 mm:n tabletteja, joissa on toisella puolella merkintä ”1MG” ja toisella puolella ”503”.

Intuniv 2 mg depottabletti
Soikeita, valkoisia tai luonnonvalkoisia 12,34 mm:n × 6,10 mm:n tabletteja, joissa on toisella puolella merkintä ”2MG” ja toisella puolella ”503”.

Intuniv 3 mg depottabletti
Pyöreitä, vihreitä 7,94 mm:n tabletteja, joissa on toisella puolella merkintä ”3MG” ja toisella puolella ”503”.

Intuniv 4 mg depottabletti
Soikeita, vihreitä 12,34 mm:n × 6,10 mm:n tabletteja, joissa on toisella puolella merkintä ”4MG” ja toisella puolella ”503”.

Hinta ja pakkaustiedot