Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

kanagliflotsiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito joko yksin käytettynä tai yhdistelmähoitona.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Ne otetaan mieluiten ennen päivän ensimmäistä ateriaa. Jos annos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa, mutta kaksinkertaista annosta ei saa ottaa samana päivänä.

Vaikutustapa

Kanagliflotsiini on SGLT2:n estäjä. Se estää munuaisissa olevan SGLT2-proteiinin toimintaa, jolloin glukoosin takaisinimeytyminen elimistöön vähenee ja sen erittyminen virtsaan lisääntyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ulkosynnyttimien ja emättimen hiivatulehdus sekä verensokerin liiallinen lasku yhteiskäytössä sulfonyyliurean tai insuliinin kanssa. Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, ummetusta, janoa, virtsatietulehduksia, muutoksia virtsaamisessa tai esinahan ja terskan tulehduksia.

Mahdolliset haittavaikutukset (esim. huimaus) saattavat heikentää ajokykyä. Liiallista verensokerin laskua varottava erityisesti yhteiskäytössä muiden diabeteslääkkeiden kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

100 mg tabl: Keltainen, kapselinmuotoinen, pituudeltaan noin 11 mm, toisella puolella merkintä ”CFZ” ja vastakkaisella puolella merkintä ”100”.
300 mg tabl: Valkoinen, kapselinmuotoinen, pituudeltaan noin 17 mm, toisella puolella merkintä ”CFZ” ja vastakkaisella puolella merkintä ”300”.

Hinta ja pakkaustiedot