Markkinoija

RECORDATI

Vaikuttava aine

osilodrostaatti

Käyttötarkoitus

Cushingin oireyhtymän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Osilodrostaatti salpaa tärkeintä entsyymiä, joka muodostaa kortisolia lisämunuaisissa. Siten Cushingin oireyhtymään liittyvä kortisolin liikatuotanto vähenee ja oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pienentynyt ruokahalu, päänsärky, huimaus, verenpaineen lasku, mahavaivat, turvotus, sydämen tiheälyöntisyys, ihottuma, akne, liiallinen karvankasvu, nivel- ja lihaskipu ja uupumus. Joskus voi esiintyä myös pyörtymistä tai sairauden tunnetta. Autolla ei saa ajaa, jos ilmenee huimausta tai uupumusta.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään yhden viikon ajan hoidon lopettamisen jälkeen on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetystä voi jatkaa aikaisintaan yhden viikon kuluttua hoidon lopettamisesta.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Isturisa 1 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupra, viistoreunainen tabletti, jossa ei ole jakouurretta ja jossa on toisella puolella merkintä ”1”. Läpimitta noin 6,1 mm.


Isturisa 5 mg kalvopäällysteiset tabletit
Keltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa ei ole jakouurretta ja jossa on toisella puolella merkintä ”5”.  Läpimitta noin 7,1 mm.


Isturisa 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaalea oranssinruskea, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa ei ole jakouurretta ja jossa on toisella puolella merkintä ”10”. Läpimitta noin 9,1 mm.

Hinta ja pakkaustiedot