Markkinoija

ALK-ABELLÓ

Vaikuttava aine

allergeeniuute

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään koivun siitepölyn aiheuttaman allergisen nuhan ja silmäoireiden siedätyshoitoon.

Annostus

Siedätyshoidon aloittaa aina allergisiin sairauksiin erikoistunut lääkäri. Ensimmäinen annos otetaan lääkärin vastaanotolla ja potilasta seurataan 20-30 minuuttia mahdollisten yliherkkyysreaktioiden varalta. Yleensä otetaan yksi tabletti joka päivä.

Hoito aloitetaan neljä kuukautta ennen odotettavissa olevaa heinän siitepölykautta. Hoito kestää tavallisesti useita vuosia. Jos ensimmäisen siitepölykauden aikana hoidosta ei ole ollut hyötyä, tulee neuvotella lääkärin kanssa hoidon jatkamisesta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti laitetaan kielen alle, missä se sulaa. Nielemistä pitää välttää 1 minuutin ja ruoan ja juomien nauttimista 5 minuutin ajan. Tabletti pitää ottaa ulos läpipainopakkauksesta kuivin sormin ja käyttää välittömästi pakkauksen avaamisen jälkeen.

Vaikutustapa

Valmiste sisältää hyvin pieniä määriä koivun siitepölyä. Toistuvasti annettaessa se vähentää elimistön yliherkkyysreaktioita (allerginen nuha ja silmien sidekalvon tulehdus) koivulle.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat korvien kutina, nielun ärsytys, suun turvotus, kutina tai tuntohäiriö sekä kielen kutina. Joskus saattaa esiintyä myös nuhaa, allergiaoireyhtymää, makuhäiriöitä, yskää, nielun kuivuutta, ääntöhäiriöitä, nielukipua, nieluturvotusta, nielun tuntohäiriöitä, mahaoireita, nokkosihottumaa, rintakipua ja vierasainetuntemuksia.

Käyttö pitää keskeyttää ja hakeutua välittömästi hoitoon, jos ilmaantuu voimakkaita allergisia oireita tai hengitysvaikeuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi käytön tarpeellisuuden raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäisessä läpipainopakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, kylmäkuivattu tabletti, jossa on kaiverrus.

Hinta ja pakkaustiedot