Markkinoija

VALNEVA

Vaikuttava aine

Japanin aivotulehdusvirus

Käyttötarkoitus

Rokote on tarkoitettu vähintään 2 kuukautta vanhoille lapsille ja aikuisille.
Japanin aivotulehdusvirusta tavataan pääsääntöisesti Aasiassa. Se tarttuu ihmiseen infektoitunutta eläintä (esimerkiksi sikoja) pistäneiden hyönteisten pistosta. Monille tartunnan saaneille ihmisille tulee lieviä oireita tai niitä ei tule lainkaan. Vakavammin sairastuvilla aivotulehdus alkaa yleensä flunssan kaltaisella sairaudella, jossa ilmenee kuumetta, vilunväristyksiä, väsymystä, päänsärkyä, pahoinvointia ja oksentamista. Varhaisessa vaiheessa esiintyy myös sekavuutta ja levottomuutta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Perusrokotus vaatii kaksi pistokertaa, joista jälkimmäinen annetaan yleensä noin neljä viikkoa ensimmäisestä.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen pistää rokotteen yleensä olkavarren lihakseen. Ruiske voidaan antaa tietyissä tilanteissa ihon alle.

Vaikutustapa

Rokote saa aikaan vasta-aineiden muodostuksen Japanin aivotulehdusta vastaan. Rokotusohjelma tulisi saada valmiiksi vähintään viikkoa ennen mahdollista altistumista Japanin aivotulehdusvirukselle. 

Haittavaikutukset

Rokotteen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, lihaskipu, väsymys ja pistoskohdan reaktiot (kipu, arkuus). Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, flunssaa muistuttavia oireita ja kuumetta.

Raskaus ja imetys

Rokottamista raskauden ja imetyksen aikana tulee välttää.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C).

Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas neste, jossa valkoista sakkaa.

Hinta ja pakkaustiedot