Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

ruksolitinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään luuytimen sidekudoksen muodostumisen eli myelofibroosin aiheuttamien oireiden hoitoon, sairauteen liittyvän pernan suurentumisen hoitoon ja lisäksi polysytemia veran ja käänteishyljinnän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesilasillisen kanssa ruokailusta rippumatta. Jos annos unohtuu ottaa, tulee se jättää väliin ja ottaa seuraava annos normaaliin aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää solujen lisääntymistä sekä tiettyjen proteiinien toimintaa, joiden toiminta on häiriintynyt myelofibroosissa ja polysytemia verassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, päänsärky, huimaus, kohonnut verenpaine ja painonnousu. Lääkitys altistaa myös verenvuodoille, jotka voi ilmetä tummina ulosteina tai lisääntyneinä mustelmina. Joskus voi esiintyä ilmavaivoja ja ummetusta.

Mahdollinen huimaus voi heikentää ajokykyä. Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30°C.

Ulkonäkö

Jakavi 5 mg tabletti

Pyöreä, kaareva, valkoinen tai luonnonvalkoinen, halkaisijaltaan noin 7,5 mm:n kokoinen tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L5”.

Jakavi 10 mg tabletti

Pyöreä, kaareva, valkoinen tai luonnonvalkoinen, halkaisijaltaan noin 9,3 mm:n kokoinen tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L10”.

Jakavi 15 mg tabletti

Soikea, pyöristetty, valkoinen tai luonnonvalkoinen, noin 15,0 x 7,0 mm:n kokoinen tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L15”.

Jakavi 20 mg tabletti

Pitkänomainen, pyöristetty, valkoinen tai luonnonvalkoinen, noin 16,5 x 7,4 mm:n kokoinen tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L20”.

Hinta ja pakkaustiedot