Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

empagliflotsiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen, sydämen vajaatoiminnan ja kroonisen munuaistaudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jos annos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa, mutta kaksinkertaista annosta ei kuitenkaan saa ottaa saman vuorokauden aikana.

Vaikutustapa

Empagliflotsiini kuuluu natriumin- ja glukoosinkuljettajaproteiinin 2 (SGLT2) estäjiiin. Se parantaa tyypin 2 diabetespotilaiden sokeritasapainoa mm. vähentämällä glukoosin takaisinimeytymistä munuaisissa ja lisäämällä glukoosin erittymistä virtsaan. Empagliflotsiini vähentää myös natriumin takaisinimeytymistä ja lisää natriumin erittymistä, mikä mm. vähentää sydämen kuormitusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nestehukka ja verensokerin lasku, kun empagliflotsiinia on käytetty yhdessä toisen diabeteslääkkeen kanssa. Joskus voi esiintyä myös sukupuolielinten tulehduksia, virtsatietulehduksia, ihon kutinaa, ihottumaa, janoa sekä lisääntynyttä virtsaamista. Otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Liiallista verensokerin laskua varottava erityisesti yhteiskäytössä muiden diabeteslääkkeiden kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Jardiance 10 mg kalvopäällysteiset tabletit 
Pyöreä, vaaleankeltainen, kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä "S10" ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo (tabletin halkaisija: 9,1 mm).

Jardiance 25 mg kalvopäällysteiset tabletit 
Soikea, vaaleankeltainen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä "S25" ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo (tabletin pituus: 11,1 mm, tabletin leveys: 5,6 mm).

Hinta ja pakkaustiedot