Markkinoija

ALK-ABELLÓ

Vaikuttava aine

adrenaliini

Käyttötarkoitus

Hyönteisten pistojen tai puremien, ruoka-aineiden, lääkeaineiden tai muiden allergeenien aiheuttamien vakavien allergisten reaktioiden (anafylaksia) hoito. Lisäksi itsestään ilmaantuvan tai fyysisen rasituksen aiheuttaman anafylaksian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan pistoksena lihakseen. Aikuisten tavallinen annos on yksi 300 mikrogramman kynä. 15-30 kg painavien lasten tavallinen annos on yksi 150 mikrogramman kynä.

Lääkkeen ottaminen

Yksityiskohtaiset käyttöohjeet löytyvät pakkauksen sisältä. Pistämistä voi harjoitella harjoituskynällä etukäteen. Liuoksen tulee olla kirkasta ja väritöntä; jos se on värjääntynyttä tai sakkaista, kynä on vaihdettava uuteen. Lääkkeen käyttöpäivämäärä tulee tarkistaa säännöllisesti, että saatavilla olisi aina käyttökelpoinen kynä.

Lääke pistetään lihakseen reiden etu-ulkosivuun joko vaatteiden läpi tai suoraan ihon läpi. Pistoskohtaa ympäristöineen kannattaa hieroa lääkkeen imeytymisen nopeuttamiseksi. Ei saa pistää pakaraan, ettei pistos osuisi verisuoneen. Pistoksen jälkeen on heti hakeuduttava ambulanssilla lääkärille jatkohoitoa varten.

Vaikutustapa

Lääke kumoaa anafylaksian oireita parantamalla sydämen, verenkierron ja keuhkojen toimintaa. Se mm. avaa keuhkoputkia ja helpottaa siten hengittämistä, nopeuttaa sydämen sykettä ja supistaa haitallisesti laajentuneita verisuonia, jolloin verenpaine kohoaa.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta, vapinaa, pyörtymistä, sydämentykytystä, rytmihäiriöitä, pahoinvointia, liikahikoilua, voimattomuutta, ahdistuneisuutta ja aistiharhoja. Jos pistos osuu vahingossa käteen tai jalkaan, se voi estää verenkiertoa; tällöin hakeuduttava lääkärille.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ei saa jäätyä.

Jext-kynä toimitetaan muovisessa kantokotelossa, joka suojaa kynää säilytyksen aikana ja silloin, kun potilas / häntä hoitava henkilö kantaa sitä. Jext-kynä on poistettava kantokotelosta ennen käyttöä ja tarkastamisen ajaksi. On suositeltavaa laittaa Jext-kynä takaisin kantokoteloon tarkastamisen jälkeen.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos, jossa ei ole näkyviä hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot