Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

finerenoni

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabetekseen liittyvän kroonisen munuaistaudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Niitä ei pidä ottaa greipin tai greippimehun kanssa. Tabletit voidaan nielemisvaikeuksien yhteydessä murskata ja sekoittaa veteen tai pehmeisiin ruokiin, kuten omenasoseeseen, juuri ennen niiden ottamista.

Vaikutustapa

Finerenoni estää tiettyjä hormoneja (mineralokortikoideja) toimimasta, ne voivat vahingoittaa munuaisia ja sydäntä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on hyperkalemia eli korkea kaliumtaso. Joskus voi esiintyä myös matalaa verenpainetta, kutinaa, munuaisten heikentynyttä kykyä suodattaa verta, hyponatremiaa eli matalaa natriumtasoa tai hyperurikemiaa eli korkeaa virtsahappotasoa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Kerendia 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleanpunainen, soikea, pitkänomainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 10 mm ja leveys 5 mm ja jonka toisella puolella on merkintä "10" ja toisella puolella merkintä "FI".

Kerendia 20 mg kalvopäällysteiset tabletit

Keltainen, soikea, pitkänomainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 10 mm ja leveys 5 mm ja jonka toisella puolella on merkintä "20" ja toisella puolella merkintä "FI".

Hinta ja pakkaustiedot