Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

pembrolitsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään edenneen melanooman, eräiden keuhkosyöpätyyppien, rakkosyövän, ruokatorvisyövän, tietyn pään ja kaulan alueen syövän, erään munuaissyövän, paksusuolen ja peräsuolen syövän, erään rintasyövän sekä muuhun hoitoon huonosti vastaavan Hodgkinin lymfooman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Pembrolitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka auttaa elimistön omaa immuunijärjestelmää taistelemaan syöpää vastaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat heikentynyt ruokahalu, päänsärky, hengenahdistus, yskä, mahavaivat, ihottuma, kutina, nivel-, lihas- ja luukipu, anemia, kilpirauhasen vajaatoiminta, voimattomuus, turvotus, kuume ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös muita iho-oireita, keuhkokuumetta, unettomuutta, infuusioon liittyviä reaktioita, makuhäiriöitä, huimausta, puutumista, heikkoutta, pistelyä tai polttavaa tunnetta käsivarsissa ja jaloissa, suun tai silmien kuivumista, rytmihäiriöitä, verenpaineen nousua, keuhkotulehdusta, verisuonitulehdusta, äänihäiriöitä, hiustenlähtöä, munuaistulehduksia tai -vaurioita, nivel- tai lihastulehduksia, maksatulehdusta, raajakipua, kilpirauhasen liikatoimintaa tai vilunväristyksiä.

Autolla ajoa on vältettävä, kunnes lääkkeen yksilöllinen vaikutus ajokykyyn on selvillä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Hoidon aikana ja vähintään 4 kuukauden ajan sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).
Ei saa jäätyä.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman opalisoiva, väritön tai kellertävä liuos, pH 5,2–5,8.

Hinta ja pakkaustiedot