Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

levonorgestreeli

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään pitkäaikaiseen raskauden ehkäisyyn.

Annostus

Terveydenhuollon ammattilainen asentaa kierukan paikalleen kohtuun.

Lääkkeen ottaminen

Valmisteen annetaan olla paikallaan kohdussa korkeintaan viiden vuoden ajan.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa paikallisesti muuttamalla kohdunkaulan ja munatorvien olosuhteita hedelmöittymiselle epäedullisiksi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, vatsa- tai lantiokipu, akne, kuukautisvuodon muutokset, munasarjakystat ja gynekologiset tulehdukset. Joskus saattaa esiintyä myös masentuneisuutta, migreeniä, pahoinvointia, hiustenlähtöä, kuukautiskipuja, rintojen kipuja tai kierukka voi poistua itsestään.

Lääkäriin tulee ottaa yhteyttä, jos huomaa lankojen hävinneen, ilmenee mielialamuutoksia tai masentuneisuutta tai esiintyy yllättäviä suuria muutoksia kuukautisvuodoissa käytön jatkuessa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa asettaa raskauden aikana. Jos raskaus alkaa, valmiste tulisi poistaa mahdollisimman pian. Voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Tuote koostuu valkoisesta tai vaalean keltaisesta läpikuultavan kalvon peittämästä lääkeytimestä, joka on kiinnitetty T-rungon pystysakaraan. Pystysakara sisältää lisäksi hopealenkin, joka sijaitsee lähellä vaakasakaroita. Valkoisen T-rungon toisessa päässä on lenkki ja toisessa päässä kaksi vaakasakaraa. Lenkkiin on kiinnitetty kaksi sinistä poistolankaa. Depotlääkevalmisteen pystysakara on asetusputken sisällä asettimen kärjessä. Asetin koostuu kahvasta ja luistista, joihin on yhdistetty rajoitin, lukko, esitaivutettu asetinputki sekä mäntä. Poistolangat sijaitsevat asetinputken ja kahvan sisällä.

Kyleena-hormonikierukan mitat: 28 x 30 x 1,55 mm

Hinta ja pakkaustiedot