Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

tisagenlekleuseeli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lasten ja nuorten leukemian hoitoon. Lisäksi sitä voidaan käyttää aikuisten imusolmukesyövän (diffuusin suurisoluisen B-solulymfooman) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on syövän immunologinen soluhoito, jossa potilaan omat valkosolut (T-solut) ohjelmoidaan elimistön ulkopuolella tunnistamaan syöpäsolut, ja kun ne palautetaan potilaan elimistöön, ne tuhoavat syöpäsoluja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, muutokset verisoluarvoissa ja muissa laboratorioarvoissa, verenvuoto, ruokahalun heikkeneminen, sekavuus, ahdistuneisuus, unihäiriö, päänsärky, sydämen rytmihäiriöt, yskä, hengenahdistus, mahaoireet, ihottuma, nivelkipu, kuume, uupumus, turvotus, kipu ja vilunväristykset. Joskus saattaa esiintyä myös huimausta, vapinaa, tuntohäiriöitä, puhehäiriöitä, kouristuksia, liikehäiriöitä, näköhäiriöitä, suun ja nielun kipua, nenän tukkoisuutta, hengitysvaikeuksia, kutinaa, punoitusta, voimakasta hikoilua, tuki- ja liikuntaelinten kipua ja voimattomuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana. Raskaustesti on tehtävä ennen hoidon aloitusta. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Kuljeta ja säilytä alle ‑120 °C:n lämpötilassa, esimerkiksi kryogeenisessa säilytysastiassa (Dewar) nestetypen kaasufaasissa.

Säilytä alkuperäisessä infuusiopussia suojaavassa kotelossa.

Ulkonäkö

Väritön tai hieman kellertävä dispersio.

Hinta ja pakkaustiedot