Markkinoija

LEO PHARMA

Vaikuttava aine

brodalumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään läiskäpsoriaasin hoitoon aikuisilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Aloitusvaiheen jälkeen annostellaan yleensä kahden viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Annostellaan ihonalaisena pistoksena. Lääkkeen voi pistää itse, kun terveydenhuollon ammattilainen on neuvonut oikean pistostavan. Ei saa pistää ihoalueille, joilla on kipua, mustelmia, punoitusta, kovettumia, paksuuntumaa, hilseilyä tai psoriaasimuutoksia. Ruiskua ei saa ravistaa. Lisäohjeita on pakkausselosteessa.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalinen vasta-aine, joka estää interleukiinityyppisten tulehdusvälittäjäaineiden vaikutuksia elimistössä ja siten lievittää psoriaasin aiheuttamia iho-oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat influenssa, ihon sienitulehdus, veren valkosolujen vähyys, päänsärky, nielukipu, ripuli, pahoinvointi, nivel- ja lihassärky, väsymys ja pistoskohdan reaktiot.

Jos ilmenee tulehduksen oireita (mm. kuumetta) tai masennusoireita, tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä on vältettävä raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 12 viikkoa sen päättymisestä tulisi käyttää luotettavaa ehkäisyä. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C ‑ 8°C). Ei saa jäätyä. Pidä esitäytetty ruisku ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Valmistetta voi säilyttää huoneenlämmössä (enintään 25°C) ulkopakkauksessaan yhden enintään 14 vuorokauden pituisen jakson ajan. Kun valmiste on otettu pois jääkaapista ja se on saavuttanut huoneenlämmön (enintään 25°C), se on käytettävä 14 vuorokauden kuluessa tai hävitettävä.

Ulkonäkö

Liuos on kirkasta tai hieman opaalinhohtoinen, väritöntä tai hieman kellertävää, eikä siinä ole hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot