Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

laktuloosi

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään toiminnallisen ummetuksen hoitoon. Se soveltuu myös maksan toimintaa uhkaavan laman hoitoon lääkärin ohjeen mukaan.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee yksilöllisesti ummetuksen vaikeusasteesta riippuen. Tavallisesti aloitusannos ummetuksen hoidossa on 15-45 ml päivässä muutaman päivän ajan. Ylläpitoannostus on 15-30 ml päivässä. Pakkauksessa on yksityiskohtainen annostusohje myös lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan aina samaan aikaan päivästä. Lääke tulisi niellä nopeasti, sitä ei tule pitää suussa pitkään. Lääkeannos otetaan yleensä kerta-annoksena aamuisin. Lääkkeen voi sekoittaa veteen, mehuun, kahviin, teehen tai maitoon. Hoidon aikana suositellaan juotavan riittävä määrä nestettä päivän aikana (1,5–2 litraa, vastaa 6–8 lasillista). Hoitovasteen ilmenemiseen saattaa kulua muutamia (2–3) päiviä.

Vaikutustapa

Laktuloosi vaikuttaa paksusuolessa siten, että suolen sisältö muuttuu happamammaksi ja suoleen kerääntyy nestettä, jolloin suolen tyhjentyminen kiihtyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on ripuli ja hoidon alussa esiintyvät ilmavaivat. Joskus voi esiintyä myös pahoinvointia, oksentelua ja vatsakipua. 

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

Väritön tai vaaleanruskea-kellertävä, kirkas, viskoosi neste.

Hinta ja pakkaustiedot