Markkinoija

KARO PHARMA

Vaikuttava aine

terbinafiini

Käyttötarkoitus

Ihon sienitulehdusten eli silsan hoito. Ilman lääkärin määräystä lääkevalmisteilla voidaan hoitaa varpaiden välisiä sienitulehduksia ja jalkasilsaa. Lääkärin määräyksellä valmisteita käytetään myös muilla ihoalueilla esiintyvän silsan hoidossa. Ei tehoa kynsisilsaan.

Annostus

Aikuisten varpaiden välisen ja jalkaterän silsan hoitoon käytetään kerran päivässä viikon ajan. Emulsiovoidetta voidaan käyttää myös yli 12-vuotiaille lapsille. Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. 
Mikäli kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta ei ole havaittavissa selviä paranemisen merkkejä, on otettava yhteys lääkäriin. Epäsäännöllinen käyttö tai hoidon ennenaikainen lopetus voivat johtaa tulehduksen uusiutumiseen.

Lääkkeen ottaminen

Ennen lääkkeen levittämistä ihottuma-alueet puhdistetaan ja kuivataan huolellisesti. Emulsiovoidetta levitetään ihottuma-alueille ja niitä ympäröivälle iholle ohuena kerroksena ja hangataan kevyesti ihoon. Lääkettä ei saa joutua silmiin. Tämän estämiseksi kädet tulee pestä aina lääkkeen levittämisen jälkeen. Jos sitä joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa runsaalla juoksevalla vedellä.

Vaikutustapa

Terbinafiini tehoaa moniin tulehduksia aiheuttaviin sieniin. Se vaurioittaa tulehduksia aiheuttavien sienten solukalvoa ja estää sen muodostumista. Näin se tappaa sienisolut tai estää niitä lisääntymästä. Yleensä oireet vähenevät muutaman päivän hoidon jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ihon hilseilyä tai kutinaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, pehmeä tai lähes pehmeä, kiiltävä voide.

Hinta ja pakkaustiedot