Markkinoija

KARO PHARMA

Vaikuttava aine

terbinafiini

Käyttötarkoitus

Ihon sienitulehdusten eli silsan hoito. Ilman lääkärin määräystä lääkevalmisteilla voidaan hoitaa varpaiden välisiä sienitulehduksia ja jalkasilsaa. Lääkärin määräyksellä valmisteita käytetään myös muilla ihoalueilla esiintyvän silsan hoidossa. Ei tehoa kynsisilsaan.

Annostus

Aikuisten varpaiden välisen ja jalkaterän silsan hoitoon käytetään kerran päivässä viikon ajan. Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan.
Mikäli kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta ei ole havaittavissa selviä paranemisen merkkejä, on otettava yhteys lääkäriin. Epäsäännöllinen käyttö tai hoidon ennenaikainen lopetus voivat johtaa tulehduksen uusiutumiseen.

Lääkkeen ottaminen

Ennen lääkkeen levittämistä ihottuma-alueet puhdistetaan ja kuivataan huolellisesti. Sumutetta levitetään hoidettavalle alueelle ja sen lähiympäristöön siinä määrin, että iho kostuu kunnolla. Sumutinpulloa voi pitää joko pystysuorassa asennossa tai ylösalaisin käännettynä. Kun sumutepakkaus avataan hoidon alkaessa on pumppua painettava kolme kertaa ennen kuin ainetta alkaa tulla. Lääkettä ei saa joutua silmiin. Tämän estämiseksi kädet tulee pestä aina lääkkeen levittämisen jälkeen. Jos sitä joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa runsaalla juoksevalla vedellä.

Vaikutustapa

Terbinafiini tehoaa moniin tulehduksia aiheuttaviin sieniin. Se vaurioittaa tulehduksia aiheuttavien sienten solukalvoa ja estää sen muodostumista. Näin se tappaa sienisolut tai estää niitä lisääntymästä. Yleensä oireet vähenevät muutaman päivän hoidon jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ihon hilseilyä tai kutinaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 ºC. Älä säilytä kylmässä. Pullon käyttöönoton jälkeen kestoaika on 12 viikkoa.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai heikosti keltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot