Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

lamotrigiini

Käyttötarkoitus

Lamotrigiini on epilepsialääke, jota voidaan käyttää myös kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksojen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä aloitetaan pienellä annoksella, jota nostetaan vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Ne voi liuottaa pieneen määrään vettä, tai pureskella tai niellä kokonaisina riittävän vesimäärän kanssa. Tabletit tulisi ottaa samaan aikaan joka päivä.

Vaikutustapa

Lamotrigiini estää keskushermostossa kouristuksia aiheuttavia hermosolujen purkauksia ja hillitsee kouristuksiin yhteydessä olevan glutamaatti -aminohapon toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja ihottumat. Joskus ilmaantuu myös huimausta, ärtyneisyyttä, uneliaisuutta, unettomuutta, vapinaa tai nivelkipuja. Erilaiset vatsaoireet, kuten pahoinvointi, oksentelu ja ripuli ovat myös mahdollisia. Ihottuman ilmaantuessa tulee ottaa yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Epilepsialääkkeitä on usein käytettävä myös raskauden aikana, koska äidin epilepsiakohtaus voi olla sikiölle haitallisempi kuin lääkkeen mahdollisesti aiheuttama vaara. Raskautta suunnittelevan tulisi neuvotella lääkityksestään lääkärin kanssa, samoin ehkäisytabletteja käyttävien. Lääkityksen aikana ei pidä imettää, koska lääkettä imeytyy jossakin määrin äidinmaitoon.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

25 mg dispergoituva tabletti: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, tasainen ja viistoreunainen tabletti, jonka kummallakaan puolella ei ole merkintöjä, halkaisija n. 5,5 mm.

50 mg dispergoituva tabletti: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, tasainen ja viistoreunainen tabletti, jonka kummallakaan puolella ei ole merkintöjä, halkaisija n. 7 mm.

100 mg dispergoituva tabletti: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, tasainen ja viistoreunainen tabletti, jonka kummallakaan puolella ei ole merkintöjä, halkaisija n. 8,5 mm.

200 mg dispergoituva tabletti: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, tasainen ja viistoreunainen tabletti, jonka kummallakaan puolella ei ole merkintöjä, halkaisija n. 12 mm.

Hinta ja pakkaustiedot