Markkinoija

CNX THERAPEUTICS

Vaikuttava aine

lurasidoni

Käyttötarkoitus

Skitsofrenian hoito aikuisilla ja vähintään 13-vuotiailla nuorilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkeannos otetaan kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina kerran vuorokaudessa aterian yhteydessä joka päivä samaan aikaan. Alkoholin ja greippimehun käyttöä vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Lurasidoni kuuluu psykoosilääkkeiden lääkeryhmään. Se salpaa aivoissa reseptoreita, joihin hermovälittäjäaineet dopamiini ja serotoniini kiinnittyvät. Tällöin aivojen toiminta normalisoituu ja skitsofrenian oireet vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, levottomuuden tunne ja kyvyttömyys istua paikallaan, pahoinvointi, päänsärky ja uneliaisuus. Joskus voi esiintyä myös yliherkkyyttä, ruokahalun ja painon muutoksia, mielialan muutoksia, parkinsonismia, huimausta, liikehäiriöitä, mahavaivoja, suun kuivumista, lisääntynyttä syljeneritystä, verenpaineen nousua, sydämen sykkeen nopeutumista, lihasjäykkyyttä, selkäkipua, ihottumaa, kutinaa, väsymystä, jännitystä, skitsofrenian oireita, erektiohäiriöitä tai muutoksia laboratorioarvoissa.

Mahdolliset uneliaisuus, huimaus ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee kohonneen prolaktiinipitoisuuden merkkejä, kuten maidonvuotoa nänneistä, erektiohäiriöitä, kuukautisten puuttumista tai miesten rintojen suurenemista, otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa, herkkä valolle.

Ulkonäkö

Latuda 18,5 mg, kalvopäällysteiset tabletit: valkoinen tai melkein valkoinen, kalvopäällysteinen 6 mm:n kokoinen pyöreä tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu 'LA'.

Latuda 37 mg, kalvopäällysteiset tabletit: valkoinen tai melkein valkoinen, kalvopäällysteinen 8 mm:n kokoinen pyöreä tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu 'LB'.

Latuda 74 mg, kalvopäällysteinen tabletti: vaaleanvihreä, kalvopäällysteinen 12 x 7 mm:n kokoinen soikea tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu 'LD’.

Hinta ja pakkaustiedot