Markkinoija

RECORDATI

Vaikuttava aine

kloorimetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ihossa ilmenevän imusolmukesyövän (T-solulymfooman) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa. Jos ilmenee haittavaikutuksia, käyttökertoja voidaan harventaa.

Lääkkeen ottaminen

Käytetään paikallisesti. 

  • Potilaiden on pestävä kädet perusteellisesti saippualla ja vedellä välittömästi geelin käsittelyn tai levittämisen jälkeen. Potilaiden on levitettävä geeliä sairaille ihoalueille. Jos muut kuin sairaat ihoalueet altistuvat geelille, potilaiden on pestävä altistunut alue saippualla ja vedellä.
  • Hoitajien on käytettävä kertakäyttöisiä nitriilikäsineitä levittäessään geeliä potilaille. Hoitajien on poistettava käsineet huolellisesti (käännettävä ne nurin poiston aikana, jotta vältetään kosketus geelin kanssa) ja pestävä kädet perusteellisesti saippualla ja vedellä käsineiden poistamisen jälkeen. Jos hoitaja altistuu geelille vahingossa, hänen on välittömästi pestävä altistuneet alueet perusteellisesti saippualla ja vedellä vähintään 15 minuutin ajan. Riisu ja pese saastuneet vaatteet.
  • Putkilon aukko on suljettu foliosinetillä. Sinetti on puhkaistava korkilla. Putkiloa ei saa käyttää ja apteekkihenkilökunnalle on ilmoitettava, jos sinetti puuttuu, se on puhkaistu tai sitä on nostettu.
  • Geeli on käytettävä välittömästi tai 30 minuutin kuluessa siitä kun se on otettu jääkaapista. Putkilo on pantava takaisin jääkaappiin heti jokaisen käytön jälkeen. Putkilo on pantava puhtain käsin takaisin alkuperäiseen pakkaukseen ja pakkaus on pantava valmisteen mukana toimitettuun läpinäkyvään, suljettavaan muovipussiin jääkaapissa säilyttämistä varten.
  • Geeli on levitettävä täysin kuivalle iholle vähintään 4 tuntia ennen suihkussa käymistä tai pesua tai 30 minuuttia sen jälkeen. Potilaan on annettava hoidettujen kohtien kuivua 5–10 minuutin ajan levittämisen jälkeen ennen kuin kyseiset kohdat peitetään vaatteella. Peittäviä (ilman- tai vedenpitäviä) sidoksia ei saa käyttää niissä ihon kohdissa, joihin on levitetty geeliä.
  • Kosteusvoiteita tai muita paikallisia valmisteita voidaan levittää hoidetuille alueille 2 tuntia ennen geelin levittämistä tai 2 tuntia sen jälkeen.
  • Tulta, avotulta ja tupakointia on vältettävä, kunnes geeli on kuivunut.

Vältettävä joutumista limakalvoille ja erityisesti silmiin. Limakalvoille tai silmiin joutuessaan saattaa aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Jos joutuu limakalvoille, altistunutta kohtaa heti huuhdeltava väh. 15 min runsaalla vedellä tai 0,9 natriumkloridiliuoksella. Jos joutunut silmään, voidaan myös käyttää silmänhuuhtelunestettä. Jos altistus tapahtuu, mentävä heti lääkärille/silmälääkärille.

Vaikutustapa

Lääke on alkyloiva sytostaatti, joka rikkoo syöpäsolujen perintöaineksen (DNA:n) rakennetta ja siten tuhoaa syöpäsoluja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kutina, ihotulehdukset ja ihoinfektiot. Joskus saattaa esiintyä myös yliherkkyyttä, ihon värjäytymistä, haavaumia ja rakkuloita.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Avaamaton putki
Säilytä ja kuljeta pakastettuna ( -15 °C – -25 °C) tai kylmässä (+2 °C – +8 °C).

Sulatuksen jälkeen
Säilytä ja kuljeta kylmässä (+2 °C – +8 °C).

Ulkonäkö

Kirkas, väritön geeli.

Hinta ja pakkaustiedot