Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

alemtutsumabi

Käyttötarkoitus

MS-taudin hoito.

Annostus

Lääkäri määrää annoksen.

Lääkkeen ottaminen

Hoitohenkilökunta annostelee lääkkeen laskimoon.

Vaikutustapa

Alemtutsumabi on monokloonaalinen vasta-aine, joka sitoutuu ihmisen immuunisolujen pinnalla oleviin CD52-pinta-antigeeniin. Vaikutusmekanismi MS-taudin hoidossa on osittain selvittämättä, mutta se liittynee immuunipuolustukseen muokkaamiseen.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystietulehdukset, päänsärky, punoitus, pahoinvointi, iho-oireet ja kuume. Joskus voi esiintyä myös muita tulehduksia, kilpirauhasen toiminnan muutoksia, huimausta, vapinaa, makuhäiriöitä, näön sumenemista, tuntoaistin muutoksia, sydämen rytmin muutoksia, verenpaineen muutoksia, pyörrytystä, vatsaoireita, hengitysoireita, lihas- tai nivelkipua, turvotuksia, vilunväristyksiä, kuukautiskierron häiriöitä tai heikkoutta.

Mikäli potilaalle ilmenee poikkeuksellisia verenvuotoja, on hänen otettava lääkäriin yhteyttä pikimiten.

Eläviä viruksia sisältävillä rokotteilla tehdyn immunisaation turvallisuutta Lemtrada-hoitojakson jälkeen ei ole tutkittu, eikä rokotteita saa antaa potilaille, jotka ovat äskettäin saaneet Lemtrada-hoitojakson.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokkaita ehkäisymenetelmiä Lemtrada-hoitojakson aikana ja 4 kuukauden ajan hoitojakson jälkeen.

Säilytys

Konsentraatti

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C).
Ei saa jäätyä.
Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Laimennettu liuos
Kemiallinen ja fyysinen käytönaikainen stabiilius on osoitettu 8 tunnin ajan lämpötilassa 2°C – 8°C.
Mikrobiologiselta kannalta valmiste olisi käytettävä heti. Jos valmistetta ei käytetä heti, säilytysaika ja -olosuhteet ovat käyttäjän vastuulla. Säilytysaika ei tavallisesti saa ylittää 8 tuntia 2°C – 8°C:ssa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai hieman kellertävä konsentraatti, jonka pH on 7,0–7,4.

Hinta ja pakkaustiedot