Markkinoija

ETHYX PHARMACEUTICALS

Vaikuttava aine

fluvastatiini

Käyttötarkoitus

Veren kohonneen rasvapitoisuuden alentaminen, kun pelkkä ruokavaliohoito ja liikunnan lisääminen eivät riitä. Lääkettä käytetään myös sepelvaltimoiden pallolaajennushoidon jälkeen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Ruokavaliohoitoa on jatkettava myös lääkehoidon aikana. Depottabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Alkoholin runsasta käyttöä lääkityksen aikana on syytä välttää.

Vaikutustapa

Fluvastatiini kuuluu statiineihin. Se vähentää kolesterolin muodostumista maksassa, jolloin sen määrä verenkierrossa pienenee. Se alentaa sekä kokonaiskolesterolin että erityisesti ns. pahan eli LDL-kolesterolin pitoisuutta veressä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, unettomuutta tai mahavaivoja.

Jos hoidon aikana ilmaantuu selittämätöntä lihaskipua, lihasten heikkoutta tai virtsan tummumista, niistä pitää ilmoittaa heti lääkärille. Maksan toimintaa seurataan säännöllisesti ja maksan vajaatoimintaan viittaavista oireista, kuten keltaisuudesta, verenvuotoherkkyydestä tai oksentelusta, tulee ilmoittaa lääkärille.

Fluvastatiinilla voi olla yhteisvaikutuksia joidenkin lääkkeiden kanssa. Muiden lääkkeiden jatkuvasta samanaikaisesta käytöstä pitää sopia lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä. Luotettavasta ehkäisystä on huolehdittava.

Säilytys

Lescol Depot 80 mg depottabletit:

Säilytä alle 30 oC. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Keltainen, pyöreä, hiukan kaksoiskupera, viistoreunainen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on noin 10 mm. Tabletin toisella puolella on painatus “LE” ja toisella “NVR”.

Hinta ja pakkaustiedot