Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

levetirasetaami

Käyttötarkoitus

Epilepsian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Tabletit voidaan puolittaa.
Jos lääkitys lopetetaan, se on tehtävä asteittain lääkärin ohjeen mukaan.

Vaikutustapa

Lääkkeen tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunneta, mutta lääkkeen on todettu vähentävän epilepsiakohtausten esiintyvyyttä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenänielun tulehdus, uneliaisuus ja päänsärky. Joskus voi esiintyä vatsavaivoja, mielialan vaihteluja, voimattomuutta, väsymystä, huimausta, vapinaa, yskää, päänsärkyä, näköhäiriöitä, ihottumaa sekä lihaskipuja ja kouristuksia.

Jos hoidon aikana ilmaantuu voimakasta masennusta tai itsetuhoisia ajatuksia, tulee ottaa heti yhteyttä lääkäriin.

Autolla ajoa on aluksi syytä välttää, kunnes lääkityksen vaikutus tarkkuutta vaativista tehtävistä suoriutumiseen on selvinnyt.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

250 mg: Sininen, soikean muotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkinnät ”E” ja ”10”, joiden välissä on syvä jakouurre, ja tabletin vastakkaisella puolella ei ole merkintöjä. Tabletin keskimääräinen koko on 14,7 x 6,9 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

500 mg: Keltainen, soikean muotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkinnät ”E” ja ”11”, joiden välissä on syvä jakouurre, ja tabletin vastakkaisella puolella ei ole merkintöjä. Tabletin keskimääräinen koko on 18,3 x 8,0 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

1 000 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, epäsäännöllisen soikean muotoinen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella merkinnät ”E” ja ”13”, joiden välissä on jakouurre, ja tabletin vastakkaisella puolella ei ole merkintöjä. Tabletin keskimääräinen koko on 22,5 x 10,7 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot