Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

levodopa, karbidopa, entakaponi

Käyttötarkoitus

Parkinsonin tauti.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena ruokailusta riippumatta. Älä lopeta Levodopa/Carbidopa/Entacapone Orion-hoitoa, ellei lääkäri näin määrää.

Vaikutustapa

Levodopa lisää dopamiinin määrää aivoissa ja vähentää siten Parkinsonin taudin oireita. Karbidopa ja entakaponi tehostavat levodopan vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pakkoliikkeet, pahoinvointi, lihasten kipu, harmiton virtsan värjäytyminen punaruskeaksi ja ripuli. Joskus voi esiintyä myös mm. Parkinsonin taudin oireiden pahenemista, alhaisesta verenpaineesta johtuvaa heikotusta, vatsaoireita, unihäiriöitä, harhoja, sekavuutta, mielialan muutoksia, rintakipua, lisääntynyttä kaatuilua, hengästymistä, lisääntynyttä hikoilua ja ihottumaa, lihaskouristuksia, näköhäiriöitä, päänsärkyä, nivelkipua sekä virtsatietulehduksia.

Etenkin hoidon alkuvaiheessa on oltava varovainen liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa, jos lääkitys aiheuttaa huimausta tai uneliaisuutta.

Raskaus ja imetys

Ei tule käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

50 mg/12,5 mg/200 mg

Ruskehtavan tai harmahtavan punainen, pyöreä, kupera, jakouurteeton tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 50”.

75 mg/18,75 mg/200 mg

Vaaleanruskehtavan punainen, soikea tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 75”.

100 mg/25 mg/200 mg

Ruskehtavan tai harmahtavan punainen, soikea, jakouurteeton, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 100”.

125 mg/31,25 mg/200 mg

Vaaleanruskehtavan punainen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 125”.

150 mg/37,5 mg/200 mg

Ruskehtavan tai harmahtavan punainen, pitkänomaisen soikea, jakouurteeton, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 150”.

175 mg/43,75 mg/200 mg

Vaaleanruskehtavan punainen, soikea, jakouurteeton, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 175”.

200 mg/50 mg/200 mg

Tumma ruskehtavan punainen, soikea, jakouurteeton, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”LCE 200”.

Hinta ja pakkaustiedot