Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

levofloksasiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään levofloksasiinille herkkien bakteerien aiheuttamien tulehdusten hoitoon mm. nenän sivuonteloissa, keuhkoissa ja keuhkoputkissa sekä virtsateissä, eturauhasessa ja ihossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, ylensä yksi tai kaksi annosta vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan niellä kokonaisina tai puolitettuina ruokailusta riippumatta vesilasillisen kera. Niitä ei saa murskata. Tabletteja ei saa ottaa samanaikaisesti rauta-, sinkki-, magnesium- tai alumiinivalmisteiden tai niitä sisältävien valmisteiden, esim. antasidi-närästyslääkkeiden, tai sukralfaatin kanssa, koska levofloksasiinin teho voi heikentyä. Kyseisten valmisteiden ja levofloksasiinin ottamisen välillä on oltava vähintään 2 tuntia.

Voimakasta auringonvaloa ja UV-säteilyä tulisi välttää hoidon aikana ja kahden päivän ajan sen päättymisestä.

Vaikutustapa

Levofloksasiini kuuluu kinoloniantibiootteihin. Se tuhoaa tulehduksia aiheuttavia bakteereja häiritsemällä niiden aineenvaihduntaa ja lisääntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, päänsärky, huimaus ja mahavaivat.

Jos ilmenee arkuutta tai kipua jänteessä (esim. akillesjänne), otettava yhteyttä lääkäriin ennen lääkehoidon jatkamista.

Jos ilmenee psykoottisia reaktioita tai itsetuhoisuutta tai iho- ja/tai limakalvoreaktioita, lääkkeen käyttö lopetettava heti ja otettava yhteyttä lääkäriin.

Jos ilmenee äkillistä hengenahdistusta, uutena oireena esiintyvää sydämentykytystä tai vatsan tai alaraajojen turvotusta, otettava yhteyttä lääkäriin.

Jos ilmenee äkillistä vatsa-, rinta- tai selkäkipua, hakeuduttava päivystyshoitoon.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

500 mg tabletti on oranssi, pitkänomainen, kaksoiskupera tabletti, jossa on jakouurre ja jonka mitat ovat 19,3 mm x 7,8 mm ja paksuus 5,0 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot