Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

levofloksasiini

Käyttötarkoitus

Levofloksasiinille herkkien bakteerien aiheuttamien tulehdusten hoito mm. nenän sivuonteloissa, keuhkoissa ja keuhkoputkissa sekä virtsateissä, eturauhasessa ja ihossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan niellä kokonaisina tai puolitettuina ruokailusta riippumatta vesilasillisen kera. Tabletteja ei saa ottaa samanaikaisesti rauta-, sinkki-, magnesium- tai alumiinivalmisteiden tai niitä sisältävien valmisteiden, esim. antasidi-närästyslääkkeiden, tai sukralfaatin kanssa, koska levofloksasiinin teho voi heikentyä. Kyseisten valmisteiden ja levofloksasiinin ottamisen välillä on oltava vähintään 2 tuntia.

Voimakasta auringonvaloa ja UV-säteilyä tulisi välttää hoidon aikana ja kahden päivän ajan sen päättymisestä.

Vaikutustapa

Levofloksasiini on kinoloniantibiootti. Se tuhoaa tulehduksia aiheuttavia bakteereja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä unettomuutta, päänsärkyä, huimausta ja mahavaivoja. Mahdolliset huimaus, uneliaisuus ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee yliherkkyys-, iho- tai limakalvoreaktioita, ruokahaluttomuutta, keltaisuutta, virtsan tummenemista, kutinaa tai vatsan aristusta, lääkitys on lopetettava ja otettava välittömästi yhteys lääkäriin. Jos ilmenee arkuutta tai kipua jänteessä (esim. akillesjänne), otettava yhteyttä lääkäriin ennen lääkehoidon jatkamista.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vaaleanpersikan värinen kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on noin 16,2 mm ja leveys 8,1 mm. Tabletin kummallakin puolella on jakouurre. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ”J” ja”500” jakouurteen erottamina.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot