Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

klooridiatsepoksidi, klidiniumbromidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vatsavaivoihin, joihin liittyy henkistä jännitystä tai ahdistuneisuutta. Se soveltuu myös tiettyjen virtsatieoireiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä suositellaan otettavaksi noin puoli tuntia ennen ruokailua runsaan veden tai muun nesteen kanssa. Tabletit voidaan ottaa myös nukkumaanmenon tai kiputilanteiden yhteydessä. Potilaita varoitettava tottumisvaarasta etenkin, jos samanaikaisesti käytetään alkoholia tai muita keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä. Alkoholin samanaikaisesta käytöstä tulee pidättäytyä.

Vaikutustapa

Lääke vähentää ruoansulatuskanavan ja virtsateiden lihasjännitystä ja rauhoittaa myös keskushermostoa.

Haittavaikutukset

Valmiste saattaa heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa. Alkoholi ja tämä lääkevalmiste tehostavat toistensa vaikutuksia, joten niitä ei pidä käyttää samanaikaisesti. Suurina annoksina lääke voi kuivattaa suuta, ummettaa tai etenkin vanhuksilla vaikeuttaa virtsaamista. Myös ihoreaktioita tai psyykkisiä vaikutuksia saattaa joskus esiintyä. Etenkin hoidon alussa voi esiintyä lievää väsymystä, uneliaisuutta, päänsärkyä tai huimausta. Pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa tottumista lääkkeeseen, jolloin sen käyttöä on vaikea lopettaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Ulkonäkö

Vihreä tai vihreänkeltainen, sokeripäällysteinen, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija 9,0 mm.

Hinta ja pakkaustiedot