Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

enalapriili, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonnut verenpaine. Näiden lääkkeiden yhdistelmää käytetään silloin, kun verenpainetta ei saada hallintaan vain yhdellä lääkkeellä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 1 tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan veden kera. Voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin. Alkoholi tehostaa lääkkeen vaikutusta. Muiden lääkkeiden käytöstä on keskusteltava lääkärin kanssa.

Vaikutustapa

Lääke sisältää sekä ACE-estäjätyyppistä verenpainelääkettä että tiatsidityyppistä nesteenpoistolääkettä eli diureettia. Valmiste laskee kohonnutta verenpainetta sekä estämällä verenpainetta kohottavien aineiden muodostumista että poistamalla nestettä elimistöstä munuaisten kautta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat näön hämärtyminen, heitehuimaus, yskä, pahoinvointi ja voimattomuus. Joskus voi esiintyä myös liian alhaista verenpainetta, rytmihäiriöitä, rasitusrintakipua, sydämen tiheälyöntisyyttä, hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, lihaskramppeja, rintakipua, väsymystä sekä turvotusta raajoissa, kasvoissa, huulissa, kielessä ja kurkussa. Mikäli pään alueen turvotusta esiintyy, on välittömästi otettava yhteyttä lääkäriin. Lääke saattaa heikentää kykyä ajaa autoa ja käyttää koneita.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Käyttöä ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30ºC, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea, kaksoiskupera, painamalla katkaistava tabletti, jonka toisella puolella jakouurre ja toisella puolella merkintä E H. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot