Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

trifluridiini, tipirasiili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paksu- ja peräsuolisyövän sekä mahasyövän hoitoon, kun aiemmin on jo annettu muita hoitoja, tai nämä eivät sovi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa tunnin kuluttua aamupalan ja ilta-aterian syömisestä. Jos annos jää ottamatta, sitä ei pidä korvata ottamalla toinen annos.

Vaikutustapa

Lääke estää syöpäsolujen kasvua usean eri mekanismin kautta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset verisoluarvoissa, heikentynyt ruokahalu, mahaoireet ja uupumus. Joskus saattaa esiintyä myös hengitystietulehduksia, unettomuutta, makuaistin häiriöitä, tuntohäiriöitä, punoitusta, hengenahdistusta, yskää, käsi-jalkaoireyhtymää, ihottumaa, hiustenlähtöä, kutinaa, ihon kuivumista, kuumetta, turvotuksia ja limakalvotulehdusta.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana ja kuusi kuukautta sen päätyttyä on käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Ulkonäkö

tabl 15 mg/6,14 mg: Tabletti on valkoinen, kaksoiskupera, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on 7,1 mm ja paksuus on 2,7 mm ja jonka toiselle puolelle on painettu harmaalla musteella ”15” ja vastakkaiselle puolelle ”102” ja ”15 mg”.

tabl 20 mg/8,19 mg: Tabletti on vaaleanpunainen, kaksoiskupera, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on 7,6 mm ja paksuus on 3,2 mm ja jonka toiselle puolelle on painettu harmaalla musteella ”20” ja vastakkaiselle puolelle ”102” ja ”20 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot