Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

lorlatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen ei-pienisoluisten keuhkosyöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Annos otetaan suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Sen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Tabletti niellään kokonaisena, sitä ei saa pureskella, murskata eikä puolittaa. Tablettia ei pidä ottaa, jos se on rikkoutunut, lohjennut tai muuten vahingoittunut. 

Jos annos unohtuu ottaa, se tulisi ottaa heti muistettaessa, paitsi jos seuraavaan annokseen on alle neljä tuntia aikaa. Kaksinkertaista annosta ei pidä ottaa.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, muutokset veren rasva-arvoissa, mielialan muutokset, ajatteluhäiriöt, tuntohäiriöt, verenpaineen nousu, päänsärky, näköhäiriöt, ripuli, pahoinvointi, ummetus, ihotttuma, nivel- ja lihaskipu, turvotus, väsymys ja painon nousu.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 35 päivää sen jälkeen tulisi käyttää hyvin tehokasta, ei-hormonaalista ehkäisyä. Lääke saattaa heikentää hormonaalisen ehkäisyn tehoa. Miespotilaiden, joiden naiskumppani saattaa tulla raskaaksi käytettävä tehokasta ehkäisyä (ml. kondomi) hoidon aikana ja vähintään 14 viikkoa sen päätyttyä. Miespotilaiden käytettävä kondomia myös kumppanin raskausaikana.

Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua hoidon päättymisestä. 

Saattaa vaarantaa miehen hedelmällisyyden. Miespotilaiden tulisi keskustella lääkärin kanssa siittiöiden pakastamisesta ennen hoidon aloitusta.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Lorviqua 25 mg kalvopäällysteiset tabletit

Pyöreä (8 mm), haalean vaaleanpunainen, välittömästi vapauttava kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja toiselle puolelle ”25” ja ”LLN”.

Lorviqua 100 mg kalvopäällysteiset tabletit

Soikea (8,5 × 17 mm), vaaleanpunainen, välittömästi vapauttava kalvopäällysteinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”Pfizer” ja toiselle puolelle ”LLN 100”.

Hinta ja pakkaustiedot